Kroegentochten

kroeg3De Rederijkerskamer St.-Elooi uit Knesselare heeft 17 jaar lang een kroegentocht in de centrumstraten van Knesselare georganiseerd.

In 1993 begon het vrij aarzelend met een eerste editie in zeven Knesselaarse centrumcafés. De kroegentochtpioniers gingen op zoek naar zeven groepen van een goed niveau, liefst zoveel mogelijk verschillende muziekgenres en vroegen aan de cafébazen of ze bereid waren mee te stappen in dit avontuur. Ze zochten sponsors, maakten affiches en… wachtten bang af of er volk zou op afkomen.

Vrijdagavond 7 mei 1993 was het meteen bingo. Veel (zeer veel) volk, goede muziek, ambiance en iedereen content !kroeg1

17 jaar lang was de Knesselaarse Kroegentocht een begrip in de ruime omgeving en in 2009 beleefden we de laatste editie. In de loop van die jaren ontstond er een goede samenwerking met de centrumcafés en de eigenaars, maar de laatste tijd ging het enthousiasme van de beginjaren verloren, de organiserende leden gingen gebukt onder een zekere sleur en de publiekstoeloop minderde stilaan met de jaren…

Vandaar dat het comité de (misschien wel wijze) beslissing heeft genomen om niet te wachten op een dieptepunt, maar de knoop heeft doorgehakt om in een (nog steeds, maar minder) succesrijke periode een hoofdstuk af te sluiten en (misschien) aan iets nieuws te beginnen…

kroeg2‘t Is mooi geweest, we houden er goede herinneringen aan over en we mogen zeker niet vergeten de vele sponsors en de uitbaters van de cafés in de centrumstraten voor die jarenlange goede samenwerking te bedanken en natuurlijk de duizenden kroegentochters die we in die 17 jaar mochten verwelkomen !

Vaart wel, ende levet scone…

KLIK HIER VOOR EEN OVERZICHT VAN 17 JAAR KROEGENTOCHTEN